Evotech Machined Aluminium Hand Guard Protectors

Posted on

It’s about time for some more modification posts. Here’s a great set of machined aluminium hand guard protectors from Evotech. I got mine from Nippy Normans, No 1 for BMW Motorcycle Accessories.

Hand guards from Evotech.

Fitting is really easy, however, I find it a bit annoying that the original screws from BMW are torx, and the replacement screws from Evotech are hex socket (allen). Other than that, I am 100% happy with the finish and result.

This is how the original hand guard looks like.

Fitting is simply a matter of unscrewing the end bolt and the screw in front.

This is how the hand guard looks with the Evotech fitted.

Even with the Touratech hand guard mounted, the Evotech hand guard was easy to fit.

I an done and happy with the end result.

Make sure you store the original spare parts in a safe place in case you or the next owner wants to disassemble them later.

Original spare parts after mounting.

2 Replies to “Evotech Machined Aluminium Hand Guard Protectors”

  1. Hei!
    Er litt nyskjerrig på dine Evotech håndbeskytterere, vurderer disse opp mot Motech Barkbusters. Det jeg ser som kan være negativt i forhold til Motech sine, er at det Evotech sin bøyle ikke har egen innfesting i metall inn på styret. Ser ut som den støtter seg på plastikkfestet som kommer ut fra speilet og antar at dette kan bli et svakt punkt. Så spørsmålet blir jo hvor mye den vil tåle ved en velt, hvor mye den beskytter. Jeg har originale BMW håndbeskyttere, som jeg synes passer best til sykkelen, så derfor liker jeg design og tilpasning på Evotech sine. Hadde vært fint å høre dine vurderinger før jeg handler. Ellers må jeg få skryte av siden din, her var det mye bra👍

  2. Hei Ketil!

    Jeg kjenner ikke til Motech Barkbuster, men må si jeg stusset litt over innfestingen på styret på disse fra Evotech. For det er som du sier, de festes i originalt plastdel som umulig kan tåle en velt. Teorien er kanskje at den uansett bidrar til å beskytte de dyrene delene, mens denne plastdelen er mer “forbruk”. Mulig denne plastdelen også kan byttes ut med noe mer solid. Uansett, jeg håper jeg slipper å velte for å finne dette ut 🙂

    Og takk for fine ord om nettsiden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *